Over Reiki

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Alles bestaat uit energie en heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Reiki is een methode van heling waarbij de behandelaar de levensenergie doorgeeft door zijn/haar handen op bepaalde plaatsen op het lichaam te leggen. Je kunt het vergelijken met een ouder die zijn of haar hand legt op een zere plek van zijn of haar kind. Vaak verdwijnt de pijn dan. De energie is altijd positief en onschadelijk. 

Daar waar Reiki stroomt, wordt datgene wat de klacht veroorzaakt (blokkade) aangepakt en verlicht. De energie gaat daar naar toe waar het op dat moment nodig is. Dat kan zelfs een andere plek zijn dan waar jij denkt dat de energie nodig is. Reiki werkt nooit alleen aan de symptomen, maar zoekt de oorzaak die de blokkade heeft veroorzaakt. Het kan dus zijn dat er eerst een emotionele of mentale blokkade moet worden opgeheven, voordat de lichamelijke klacht kan worden aangepakt. Reiki maakt de weg vrij van blokkades, zodat het lichaam het daarna zélf weer kan oplossen en er alleen af en toe nog een APK-tje Reiki nodig is;-)

Wat ik vaak hoor van cliënten is dat ze al na een eerste behandeling minder last hebben van de buitenwereld, van wat anderen zeggen of doen. Het raakt ze, op een positieve manier, minder dan voorheen. Daardoor staan ze meer ontspannen in het leven, wat weer andere klachten kan doen verminderen. 

Een pijntje of klacht kan in één keer verdwijnen of je krijgt een inzicht dat oplossingen kan bieden. Soms ben je moe na een behandeling en een andere keer heel vrolijk en energiek. Maar bijna iedereen voelt zich na een behandeling een stuk rustiger en ontspannen. Het kan zijn dat je thuis een lichte verergering van de klacht voelt. Ook dat is positief, je weet dan dat Reiki aan het werk is. Over het algemeen slapen cliënten wel direct beter.

Wanneer een klacht al een tijdje aanwezig is, zal die hoogstwaarschijnlijk een diepere betekenis hebben en niet weg zijn na één behandeling. Dan is een intensiever traject van meerdere behandelingen in een korte tijd aan te raden. Door de intensiteit van de behandeling krijgt de energie meer kans om weer vrij te kunnen stromen. Er is meer tijd om bewust te kunnen worden, er kan meer aan het licht komen.

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar wat Reiki voor jou kan doen, kun je eigenlijk alleen maar ervaren door het een keer te proberen.  Echt, je bent meer dan welkom!

De reikibehandeling

Tijdens de Reikibehandeling ga je gekleed op de behandeltafel liggen. Indien dit niet gaat of als je dit niet wilt, kan ik je een stoelbehandeling geven. Wanneer je op de behandeltafel ligt leg ik een dekentje over je heen en ligt je hoofd op een kussen. Op de achtergrond staat een rustgevende muziekje aan. Normaal gesproken praat ik niet en ook jij hoeft niets te zeggen zodat de behandeling zo ontspannen mogelijk is.
Ik leg mijn handen op verschillende posities op je lichaam beginnend met je schouders. Op sommige plekken zal ik mijn handen langer houden dan op andere plekken, afhankelijk van wat er nodig is.

Wat je tijdens een behandeling kunt voelen is heel verschillend per persoon en kan ook per behandeling verschillen. Je kunt warmte, kou, prikkels of tintelingen voelen, maar er kunnen ook emoties naar boven komen zoals blijheid, verdriet of boosheid. Het is nooit goed of fout wat je voelt tijdens de sessie. Probeer niet te oordelen over jezelf of je gedachten. Ook als je niets voelt is dit helemaal goed, je kunt er vanuit gaan dat de Reikikracht toch zijn werk doet daar waar het nodig is.

Ik zal na de behandeling niet teveel invullen of uitspreken. Jij kunt zelf het beste aanvoelen wat er is gebeurd en welke veranderingen je de komende tijd zult waarnemen. Je kunt deze bewustwording in je dagelijkse leven meenemen zodat je jouw lichaam en reacties steeds beter leert kennen en preventief kunt inzetten om je beter te voelen.

Een ontspanningsmassage en/of hoofd-, nek- en schoudermassage is heel goed te combineren met een Reikibehandeling. Tijdens het gesprekje vooraf bespreken we waar jij op dat moment de meeste behoefte aan hebt.

 

Als Reiki-therapeut en masseur werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend. Dit houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten.