Over Monique

Mijn naam is Monique (1963) en ik geef sinds 2018 Reikibehandelingen. Al vrij snel kwamen daar massages bij en combineerde ik massage en Reiki vaak in één behandeling. Helaas heb ik onlangs de beslissing moeten nemen om te stoppen met het geven van massages omdat dit fysiek steeds belastender werd. Gelukkig geldt dit niet voor Reiki en ik geniet er weer volop van om dit in alle rust te kunnen geven.

Reiki 3A (master) heb ik behaald tijdens de opleiding tot Holistisch Therapeut, een opleiding waar Reiki als een rode draad doorheen loopt en waar nog andere holistische therapietechnieken aan bod zijn gekomen. Ik moet zeggen dat die andere technieken best interessant waren, maar het belangrijkste voor mij was echt Reiki.  

Ervaringen met Reiki

Veel cliënten hebben de afgelopen jaren veel baat en positieve ervaringen gehad met Reiki.
Naast dat Reiki natuurlijk het meeste ‘werk’ doet, waarderen mensen (wordt mij verteld;-) mijn nuchtere benadering van Reiki en de rust die ik uitstraal waardoor ze zich snel kunnen ontspannen. Dit geldt meestal zelfs voor de mensen die zeggen dat ze moeilijk kunnen ontspannen.

De voordelen van Reiki heb ik in het begin zelf mogen ervaren doordat ik de vermoeidheid die ik al tientallen voelde beter kon accepteren en me daardoor blijer en meer ontspannen ging voelen. Ik ging meer voelen wat ikzelf nodig had en het werd gemakkelijker om verwachtingen (van anderen en mijzelf) naast me neer te leggen. Je snapt het al, daardoor kreeg ik ook steeds meer energie.

Regelmatig komt de vraag bij me op ‘hoe dan’? Kan het echt zo simpel zijn? En dan realiseer ik me steeds weer dat die eerste vraag niet zo relevant is en het antwoord op die tweede vraag gewoon ‘ja’ is. En dat maakt me zo blij, want waarom zouden dingen alleen op een ingewikkelde manier bereikt kunnen worden?

Privé over mij

Naast het geven van Reiki word ik blij van het tijd doorbrengen met mijn man en (klein)kinderen, wandelen, in huis rommelen, aquasportief, yoga, uit eten gaan, dansen, zelf een massage ontvangen en een serietje kijken. 

Waarom de naam Nova?

De naam Nova heb ik gekozen omdat een Nova (latijn voor nieuw) een ster is die plotseling veel helderder wordt. De ster was er al wel, maar was eerst zó zwak, dat we hem niet konden zien. Ik vergeleek mezelf met die ster omdat ik ineens meer ging stralen na het ontvangen van Reiki en dat gun ik jou ook!

VAN 25 AUGUSTUS T/M 17 SEPTEMBER BEN IK AFWEZIG WEGENS VAKANTIE 🏝️