Reiki & massage

Over Monique

Dit is een lastige pagina om te vullen! Want wie ben ik eigenlijk? Een naam is ook maar een naam en wat ik doe is ook maar wat ik doe en niet zozeer wie ik ben. Omdat ik snap dat je graag wilt weten met wie je misschien een afspraak gaat maken, zal ik toch een poging wagen😉
Na 41 jaar gewerkt te hebben in loondienst, (waarvan de laatste 19 jaar als o.a. contactpersoon voor de studentensportverenigingen bij het Radboud Sportcentrum) heb ik ontslag genomen om wat meer rust te krijgen en om mijn aandacht meer te kunnen richten op het geven van Reikibehandelingen en massages in mijn praktijk. Naast  het geven van deze behandelingen, waar ik erg blij van word, vind ik het leuk om tijd door te brengen met mijn man en/of (klein)kinderen, te wandelen, in huis te rommelen, yoga te doen, uit eten te gaan, te dansen, een massage te ontvangen en aan het eind van de dag een serietje te kijken.  

In 2016 heb ik voor het eerst een Reikibehandeling ontvangen tijdens een wandelevenement. Ondanks het feit dat degene die me behandelde echt vond dat ik meer met Reiki zou moeten gaan doen had ik dat idee zelf nog helemaal niet en heb ik het losgelaten. Reiki had echter niet de bedoeling om mij los te laten! (ik wil je het volledige verhaal wel vertellen als je langskomt;-) Uiteindelijk heb ik me er helemaal aan overgegeven en dat is maar goed ook, want ik ging me veel blijer en meer ontspannen voelen. De consequentie daarvan was dat mijn energieniveau, dat al tientallen jaren heel erg laag was, verbeterde. Ik had al van alles geprobeerd om meer energie te krijgen, maar uiteindelijk heeft Reiki me echt op weg geholpen. Inmiddels heb ik Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3A (master). Deze laatste heb ik behaald tijdens de opleiding tot Holistisch Therapeut, een opleiding waar Reiki als een rode draad doorheen loopt . Omdat ik andere mensen ook de voordelen van Reiki wilde laten ervaren ben ik in april 2018 gestart met mijn eigen praktijk. Dat was best even spannend, maar wat ben ik blij dat ik deze stap genomen heb! Wat bijzonder om iets bij te kunnen dragen aan het welzijn van al deze bijzondere mensen die bij me langs komen. 

Omdat ik er al snel achter ben gekomen dat het ook erg fijn is om via massage positieve, rustgevende energie door te geven én omdat het heel goed te combineren is met Reiki én aangezien mijn cliënten het hier helemaal mee eens zijn, neemt massage nu een net zo belangrijke plaats in mijn praktijk in als Reiki. Regelmatig volg ik aanvullende cursussen zodat ik de behandelingen zo goed mogelijk kan afstemmen op waar de cliënt behoefte aan heeft en natuurlijk gewoon omdat ik het leuk vind om zoveel mogelijk verschillende technieken te leren!

De naam Nova heb ik gekozen omdat een Nova (latijn voor nieuw) een ster is die plotseling veel helderder wordt. De ster was er al wel, maar was eerst zó zwak, dat we hem niet konden zien. Ik vergeleek mezelf met die ster omdat ik ineens meer ging stralen en dat gun ik jou ook!

Wil je ook eens ervaren wat Reiki of een massage, evt. samen in één behandeling, voor jou kan betekenen, maak dan gerust een afspraak. Hopelijk tot snel!