Ontspanningsmassage

 

Een massage ontvangen is in de eerste plaats ontzettend genieten, maar is ook heel gezond voor lichaam én geest.

Een ontspanningsmassage is een rustige massage die ruimte geeft aan het lichaam om los te laten en vastgezette energie weer vrij te laten stromen. De onverdeelde aandacht die je krijgt en de rust waarin dit plaatsvindt, maakt dat je weer even helemaal tot jezelf komt zodat je lichaam zich weer herstellen kan. Even niet geven, alleen maar ontvangen. Ook wordt door een ontspanningsmassage de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. Nog een voordeel is dat na een massage goed doorbloed zijn en weer soepel en ontspannen aanvoelen.

Kortom, genoeg redenen om jezelf regelmatig een massage te gunnen!

Tijdens de massage houd je je ondergoed aan. Die delen van het lichaam die ik niet masseer zijn steeds door een grote zachte massagedoek afgedekt. Kijk ook nog even op de pagina ‘wanneer niet masseren’, om er zeker van te zijn dat je gemasseerd mag worden.

De massage kan, als je dit wilt, ook goed met Reiki gecombineerd worden. Ik kan Reiki geven na de massage of het onderdeel laten uitmaken van de massage door mijn handen even te laten rusten daar waar energie nodig is. Tijdens het gesprekje vooraf kunnen we bespreken waar je behoefte aan hebt.