Reiki & massage

Ontspanningsmassage

Een massage ontvangen is in de eerste plaats ontzettend genieten, maar is ook heel gezond voor lichaam én geest.

Een ontspanningsmassage, ook wel wellnessmassage genoemd, is een rustige massage v.w.b. tempo. Afhankelijk van wat je lichaam en geest aan kunnen, zal ik de druk van de massage aanpassen. Heb je bijv. een Covid-19-infectie doorgemaakt, dan is het verstandig om in eerste instantie in te zetten op een zachte massage en als dit goed gaat, in de loop van de tijd de druk op te bouwen.

Door de ontspanning die tijdens de massage ontstaat, kan je lichaam loslaten en kan vastgezette energie weer vrij gaan stromen. Ook wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. Nog een voordeel is dat na de massage je lichaam weer goed doorbloed is en weer soepel en ontspannen aanvoelt.
De onverdeelde aandacht die je krijgt en de rust waarin dit plaatsvindt, maakt dat je weer even helemaal tot jezelf komt. Even niet geven, alleen maar ontvangen.

Kortom, genoeg redenen om jezelf regelmatig een massage te gunnen!

Tijdens de massage mag je je slip aanhouden. Die delen van het lichaam die ik niet masseer zijn steeds door een grote zachte massagedoek afgedekt. 

De massage kan, als je dit wilt, ook goed met Reiki gecombineerd worden. Je kunt dan bijv. kiezen voor een uur ontspanningmassage op de hele achterkant van het lichaam of een half uur rugmassage gevolgd door minimaal een half uur Reiki. Dit geeft zowel de massage als Reiki een extra dimensie!
Tijdens het gesprekje vooraf kunnen we bespreken waar je behoefte aan hebt.