Wat is reiki

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Alles bestaat uit energie en heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Reiki is een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze die het lichaam ondersteunt tot zelfgenezing om zo fysiek en emotioneel weer in balans te kunnen komen. 

De energie gaat daar naar toe waar het op dat moment nodig is. Dat kan zelfs een andere plek zijn dan waar jij denkt dat de energie nodig is. Reiki werkt nooit alleen aan de symptomen, maar zoekt de oorzaak van de weerstand of blokkade. Het kan dus zijn dat er eerst een emotionele of mentale blokkade moet worden opgeheven, voordat de lichamelijke klacht kan worden aangepakt. Kan de energie uiteindelijk weer goed stromen, dan kan het lichaam het daarna zélf weer oplossen en is er alleen af en toe nog een APK-tje nodig;-)

Wat ik regelmatig hoor van cliënten is dat ze al na een eerste behandeling minder last hebben van de buitenwereld, van wat anderen zeggen of doen. Het raakt ze, op een positieve manier, minder dan voorheen. Daardoor staan ze meer ontspannen in het leven, wat weer andere bijv. fysieke klachten kan doen verminderen. 

Een pijntje of klacht kan in één keer verdwijnen of je krijgt een inzicht dat oplossingen kan bieden. Soms ben je moe na een behandeling en een andere keer heel vrolijk en energiek. Maar bijna iedereen voelt zich na een behandeling een stuk rustiger en ontspannen. Soms ervaar je achteraf een lichte verergering van de klacht of spelen oude klachten weer even op. Ook dat is goed, je weet dan dat Reiki aan het werk is. 

Ook bij (ernstige) ziekte kan Reiki zeer waardevol zijn als ondersteuning op een reguliere medische behandeling vanwege o.a. stressvermindering, verbeterde slaap en verlichting van de pijn. Een van mijn cliënten heb ik een paar jaar geleden zeer regelmatig Reiki gegeven voorafgaand aan een chemobehandeling, die ze vervolgens heel ontspannen heeft kunnen ondergaan. Ze zegt dat ze in die periode heel veel te danken heeft gehad aan Reiki. Hier vind je de resultaten van een onderzoek naar het welzijn van mensen met kanker die Reiki hebben ontvangen.

Wanneer een klacht al een tijdje aanwezig is, zal deze hoogstwaarschijnlijk een diepere betekenis hebben en niet weg zijn na één behandeling. Dan is een intensiever traject van meerdere behandelingen in een korte tijd aan te raden. Door de intensiteit van de behandeling krijgt de energie meer kans om weer vrij te kunnen stromen. Er is meer tijd om bewust te kunnen worden, er kan meer aan het licht komen. 

Bovenstaande klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar wat Reiki voor jou kan doen, kun je eigenlijk alleen maar zelf ervaren. Echt, je bent meer dan welkom!

De reikibehandeling

Tijdens de Reikibehandeling ga je gekleed op de behandeltafel liggen. Indien dit niet gaat of als je dit niet wilt, kan ik je een stoelbehandeling geven. Wanneer je op de behandeltafel ligt leg ik een deken over je heen en ligt je hoofd op een kussen. Op de achtergrond staat een rustgevend muziekje aan, maar je mag ook aangeven dat je volledige stilte wilt. Normaal gesproken praat ik niet en ook jij hoeft niets te zeggen zodat de behandeling zo ontspannen mogelijk is.

Ik leg mijn handen op verschillende posities op je lichaam beginnend met je schouders. Op sommige plekken zal ik mijn handen langer houden dan op andere plekken, afhankelijk van wat nodig is.

Wat je tijdens een behandeling kunt voelen is heel verschillend per persoon en kan ook per behandeling verschillen. Je kunt warmte, kou, prikkels of tintelingen voelen, maar er kunnen ook emoties naar boven komen zoals blijheid, verdriet of boosheid. Het is nooit goed of fout wat je voelt. Probeer niet te oordelen over jezelf of je gedachten. Ook als je niets voelt is dit helemaal goed, je kunt er vanuit gaan dat Reiki toch zijn werk doet daar waar het nodig is.

Ik zal/mag na de behandeling niet teveel invullen of uitspreken. Jij kunt zelf het beste aanvoelen wat er is gebeurd en welke veranderingen je de komende tijd zult waarnemen. Je kunt deze bewustwording in je dagelijkse leven meenemen zodat je jouw lichaam en reacties steeds beter leert kennen en preventief kunt inzetten om je beter te voelen.

Reiki & massage

Een Reikibehandeling is heel goed te combineren met een massage. Tijdens het gesprekje vooraf bespreken we waar jij op dat moment de meeste behoefte aan hebt.

VAN 25 AUGUSTUS T/M 17 SEPTEMBER BEN IK AFWEZIG WEGENS VAKANTIE 🏝️

Om de website optimaal te laten functioneren worden er cookies gebruikt.