Reiki bij Vilente

Gisteren was een hele bijzondere middag. Ik mocht voor het eerst als vrijwilliger bij Vilente Reiki geven aan ouderen met dementie. Als sinds ik Reiki geef was dit mijn wens en die is nu uitgekomen. 

Samen met mijn mede Reikigeefster Pauline, die dit hele projectje heeft opgezet, hebben we gisteren rust en ontspanning mogen geven aan deze bijzondere mensen en mogen dat vanaf nu iedere drie weken doen. Iedere keer ben ik in mijn praktijk weer vol verwondering over de uitwerking die Reiki heeft op mijn cliënten en gisteren werd die verwondering weer overtroffen. 

Bijvoorbeeld bij die dame die zwaar dementerend was. Ik vond het eerlijk gezegd best wel spannend om haar Reiki te geven, want ze was toen we haar kamertje binnenkwamen zo in paniek en zo verschrikkelijk verdrietig. Maar tijdens de behandeling (schouders, hoofd en hartstreek) werd ze steeds rustiger, je zag de ontspanning het overnemen. Nadat haar begeleidster haar stoel nog wat verder achterover had gekanteld hebben we haar rustig slapend achter kunnen laten. 

En zo waren er nog een paar mooie ervaringen, zoals die mevrouw waarvan ik de handen een tijdje vast heb gehouden. Achteraf zei de begeleidster dat dit heel bijzonder was omdat deze mevrouw het nooit toestond dat haar handen aangeraakt werden. Jeetje, wat een mooi spul is dat Reiki toch! Het was echt een van de meest bijzondere middagen van mijn leven. En wat fijn dat er nog meer gaan komen!

VAN 25 AUGUSTUS T/M 17 SEPTEMBER BEN IK AFWEZIG WEGENS VAKANTIE 🏝️