Over Monique

Mijn naam is Monique en op deze pagina kun je alvast een klein beetje kennis met mij maken.

Na vele jaren gewerkt te hebben in loondienst in vooral administratieve functies bij o.a. verschillende scholen en als laatste het Radboud Sportcentrum in Nijmegen, richt ik me sinds september 2022 volledig op het geven van Reiki en massages.
Ik had behoefte aan meer vrijheid en rust en aangezien steeds meer mensen de weg wisten te vinden naar mijn praktijk die ik in april 2018 was begonnen, durfde ik deze toch wel spannende stap te maken. 

Naast het geven van behandelingen in mijn praktijk word ik blij van het tijd doorbrengen met mijn man en (klein)kinderen, wandelen, in huis rommelen, aquasportief, yoga/pilates, uit eten gaan, dansen, zelf een massage ontvangen en een serietje kijken. 

Het begon allemaal met Reiki

In 2016 heb ik voor het eerst een Reikibehandeling ontvangen tijdens een wandelevenement. Ondanks het feit dat het echt heel ontspannen was en degene die me behandelde echt vond dat ik meer met Reiki zou moeten gaan doen omdat ik zo’n fijne energie had (haar woorden😉) had ik dat idee zelf nog helemaal niet en liet de hele gebeurtenis los.
Reiki had echter niet de bedoeling om mij los te laten en uiteindelijk, na de nodige waarschijnlijk niet zo toevallige seintjes, heb ik me er helemaal aan overgegeven en dat is maar goed ook, want wat zijn er mooie dingen uit voortgekomen!
Eerst heb ik de voordelen van Reiki zelf mogen ervaren doordat ik de vermoeidheid die ik al tientallen voelde beter kon accepteren en me daardoor blijer en meer ontspannen ging voelen. Ik ging meer voelen wat ikzelf nodig had en het werd gemakkelijker om verwachtingen (van anderen en mijzelf) naast me neer te leggen. Je snapt het al, daardoor kreeg ik ook steeds meer energie.
Ook de ervaringen van cliënten die ik sinds de start van mijn praktijk in april 2018 Reiki heb mogen geven zijn vaak heel bijzonder en positief. Regelmatig komt dan de vraag bij me op ‘hoe dan’? Kan het echt zo simpel zijn? En dan realiseer ik me steeds weer dat die eerste vraag niet zo relevant is en het antwoord op die tweede vraag gewoon ‘ja’ is. En dat maakt me zo blij, want waarom zouden dingen alleen op een ingewikkelde manier bereikt kunnen worden?
Reiki 3A (master) heb ik behaald tijdens de opleiding tot Holistisch Therapeut, een opleiding waar Reiki als een rode draad doorheen loopt en waar nog andere holistische therapietechnieken aan bod zijn gekomen. Ik moet zeggen dat die andere technieken best interessant waren, maar Reiki was voor mij voldoende (en later ook massage), dus het was een duidelijke keuze om alleen mijn handen het werk te laten doen via Reiki en massage. Wat niet wil zeggen dat er geen ruimte is voor mooie gesprekken hoor!

En toen kwamen daar de massages bij

Omdat ik er al heel snel achter ben gekomen dat het ook erg fijn is om via massage positieve, rustgevende energie door te geven én omdat het heel goed te combineren is met Reiki én aangezien mijn cliënten het hier helemaal mee eens zijn, neemt massage nu een net zo belangrijke plaats in mijn praktijk in als Reiki. Ik heb verschillende cursussen op massagegebied gevolgd en zal dat waarschijnlijk blijven doen. Ten eerste om jou een zo fijn mogelijke massage te kunnen blijven geven die niet altijd hetzelfde is en ten tweede is het volgen van al die leuke cursussen gewoon verslavend! Regelmatig krijg ik te horen dat wat mijn massages zo fijn maakt de rust en aandacht is die voelbaar is. En laat dat nou net mijn belangrijkste drijfveer zijn: jou met aandacht een heel goed gevoel geven! 
Om misverstanden te voorkomen: het is dus mogelijk om alleen een massage te krijgen zonder dat deze gecombineerd wordt met Reiki.

Waarom de naam Nova?

De naam Nova heb ik gekozen omdat een Nova (latijn voor nieuw) een ster is die plotseling veel helderder wordt. De ster was er al wel, maar was eerst zó zwak, dat we hem niet konden zien. Ik vergeleek mezelf met die ster omdat ik ineens meer ging stralen na het ontvangen van Reiki en dat gun ik jou ook!

Zelf ervaren

Wil je ook eens ervaren wat Reiki of een massage gegeven door mij, evt. samen in één behandeling, voor jou kan betekenen? Maak dan een online afspraak of neem contact met me op. Hopelijk tot snel!

VAN 25 AUGUSTUS T/M 17 SEPTEMBER BEN IK AFWEZIG WEGENS VAKANTIE 🏝️

Om de website optimaal te laten functioneren worden er cookies gebruikt.