De reikibehandeling

Tijdens de Reikibehandeling ga je gekleed op de behandeltafel liggen. Indien dit niet gaat of als je dit niet wilt, kan ik je een stoelbehandeling geven. Wanneer je op de behandeltafel ligt, kan ik een dekentje over je heen leggen en ligt je hoofd op een kussen. Rustgevende muziek op de achtergrond behoort ook tot de mogelijkheden. Tijdens de behandeling praat ik niet en ook jij hoeft niets te zeggen. Reiki kun je het beste op een ontspannen manier benaderen om los te kunnen laten.

Wat je tijdens een behandeling kunt voelen is heel verschillend per persoon en kan ook per behandeling verschillen. Je kunt warmte, kou, prikkels of tintelingen voelen, maar er kunnen ook emoties naar boven komen zoals blijheid, verdriet of boosheid. Het is geen goed of fout wat je voelt tijdens de sessie. Probeer niet te oordelen over jezelf of je gedachten. Ook als je niets voelt is dit helemaal goed, je kunt er vanuit gaan dat de Reikikracht toch zijn werk doet daar waar het nodig is.

Een pijntje of klacht kan in één keer verdwijnen of je krijgt een inzicht dat oplossingen kan bieden. Soms ben je moe na een behandeling en een andere keer heel vrolijk en energiek. Maar bijna iedereen voelt zich na een behandeling een stuk rustiger en ontspannen. Het kan zijn dat je thuis een lichte verergering van de klacht voelt. Je weet dan dat Reiki daar aan het werk is, net als wanneer je een homeopathisch middel inneemt.

Wanneer een klacht al een tijdje aanwezig is, zal die hoogstwaarschijnlijk een diepere betekenis hebben en niet weg zijn na één behandeling. Dan is een intensiever traject van meerdere behandelingen in een korte tijd aan te raden. Door de intensiteit van de behandeling krijgt de energie meer kans om weer vrij te kunnen stromen. Er is meer tijd om bewust te kunnen worden, er kan meer aan het licht komen.

Een (gedeeltelijke) ontspanningsmassage of hoofd-, nek- en schoudermassage voorafgaand aan de Reikibehandeling, kan je helpen om eerder uit je hoofd te komen. Tijdens het gesprekje vooraf bespreken we waar jij op dat moment de meeste behoefte aan hebt.