Reiki & massage

Tijd voor de volgende stap!

Ik moet zelf nog steeds erg wennen aan het idee, maar vanaf 1 september a.s. zal ik niet meer in dienst zijn bij het Radboud sportcentrum waar ik 19 jaar heb gewerkt en ben ik na 41 jaar niet meer ergens in loondienst. Ja, echt, ik heb ruim 2 weken geleden ontslag genomen één jaar voordat ik eigenlijk met (zeer) vervroegd pensioen zou gaan. Niet omdat ik het werk vervelend vond, maar omdat ik (eindelijk echt) heb geluisterd naar mijn lichaam.

Mijn bloeddruk heeft de doorslag gegeven. Deze was steeds hoog op momenten dat ik voor het sportcentrum had gewerkt, ook al dacht ik dat ik heel relaxed achter mijn computer bezig was geweest. Het viel op dat na andere activiteiten mijn bloeddruk echter gewoon goed was, zelfs op die ene dag dat ik moe en behoorlijk overprikkeld was omdat we met dochter en kleinkinderen naar een zeer drukke dierentuin waren geweest. Alsof iets mij via die hoge bloeddruk (verbonden met mijn hart😉) duidelijk probeerde te maken “het maakt niet uit hoeveel uur je minder gaat werken of hoeveel taken je ook afstoot, dit werk past niet meer bij je en ik blijf waarschuwen totdat je dit inziet”. En dus heb ik geluisterd, ook in het besef, je mag het ook angst noemen, dat toekomstige waarschuwingen nog heftiger zouden kunnen zijn.

Soms vraag ik me echt nog wel af of het zo handig is geweest om, zeker in deze onzekere tijden, de financiële zekerheid op te zeggen, want het was natuurlijk best relaxed dat ook als er een keer weinig afspraken gemaakt werden in de praktijk of als er een lockdown was, ik toch altijd nog het inkomen van het sportcentrum had. Mijn gevoel dat ik de juiste beslissing heb genomen neemt het gelukkig altijd weer heel snel over van mijn ongeruste hoofd. Het is dus gewoon helemaal goed zo🧡🧡🧡

Liefs vanuit een heel erg warm Frankrijk waar ik nog wat verder kan wennen aan het idee😉
Monique
🌸🙏

 

Reiki bij Vilente

Gisteren was een hele bijzondere middag. Ik mocht voor het eerst als vrijwilliger bij Vilente Reiki geven aan ouderen met dementie. Als sinds ik Reiki geef was dit mijn wens en die is nu uitgekomen. Samen met mijn mede Reikigeefster Pauline, die dit hele projectje heeft opgezet, hebben we gisteren rust en ontspanning mogen geven aan deze bijzondere mensen en mogen dat vanaf nu iedere drie weken doen. Iedere keer ben ik in mijn praktijk weer vol verwondering over de uitwerking die Reiki heeft op mijn cliënten en gisteren werd die verwondering weer overtroffen. Bijvoorbeeld bij die dame die zwaar dementerend was. Ik vond het eerlijk gezegd best wel spannend om haar Reiki te geven, want ze was toen we haar kamertje binnenkwamen zo in paniek en zo verschrikkelijk verdrietig. Maar tijdens de behandeling (schouders, hoofd en hartstreek) werd ze steeds rustiger, je zag de ontspanning het overnemen. Nadat haar begeleidster haar stoel nog wat verder achterover had gekanteld hebben we haar rustig slapend achter kunnen laten. En zo waren er nog een paar mooie ervaringen, zoals die mevrouw waarvan ik de handen een tijdje vast heb gehouden. Achteraf zei de begeleidster dat dit heel bijzonder was omdat deze mevrouw het nooit toestond dat haar handen aangeraakt werden. Jeetje, wat een mooi spul is dat Reiki toch! Het was echt een van de meest bijzondere middagen van mijn leven. En wat fijn dat er nog meer gaan komen!

Donatie voor Oekraïne

Omdat ik ontzettend graag iets wilde doen voor de mensen in Oekraïne had ik een actie bedacht. Van mensen die bij mijn een afspraak voor een behandeling zouden maken tussen 04-03 en 07-03 zou de volledige opbrengst naar Giro555 gegaan. Uiteindelijk heb ik maar liefst € 626,= kunnen overmaken!! Dank aan al die lieve mensen die dit mogelijk hebben gemaakt!🙏💛💙🙏

Praktijk mag open blijven!!

Als geregistreerd CAM-therapeut die valt onder de wkkgz mag ik tijdens deze lockdown blijven behandelen.

Gewijzigde sluitingstijd

Van 15 november t/m 04 december 2021 zijn avondafspraken i.v.m. de cornonamaatregelen helaas niet mogelijk.

Reikicontactdag

Gisteren heb ik een hele fijne contactdag gehad van de Reiki Vereniging Cirkel. Inspirerende workshops gevolgd over inwijdingen, Reiki en kinderen en Reiki en massage. Weer veel geleerd wat ik kan meenemen in mijn eigen praktijk!

Hoofdmassage van 30 minuten te boeken

Vanaf 4 november a.s. is het ook mogelijk om een hoofdmassage van 30 minuten te boeken. Deze massage is ook mogelijk in combinatie met een reikibehandeling (totaal 60 minuten).

Heropening praktijk

De praktijk mag weer open m.i.v. 11 mei!
Uiteraard neem ik de nodige voorzorgsmaatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen, zoals meer tijd tussen 2 afspraken zodat er goed geventileerd en schoongemaakt kan worden. Ook kan ik een mondkapje dragen als je dit prettig vindt. Een afspraak kan natuurlijk niet doorgaan als een van ons tweeën verkoudheidsklachten of andere luchtwegklachten heeft.
En oh ja, om deze lastige tijd een beetje goed te maken, betaal je voor je eerste afspraak na 11 mei slechts de helft van het reguliere tarief (dit geldt tot 1 september).
Hopelijk zie ik je binnenkort!🙏❤